پیشرو حساب...آرامش و توسعه کسب و کار شما
جستجو
جستجو
فهرست مطالب
مالیات پزشکان
فرم درخواست مشاوره
خدمات ما

مالیات پزشکان

پزشکان نیز مانند سایر تجار مجبور به پرداخت مالیات بر درآمد خود هستند و اداره مالیات نیز توجه زیادی را به عدم پرداخت مالیات پزشکان به دلیل معافیت های مالیاتی جلب کرده است. ، بنابراین سازمان مالیات می تواند منابع درآمدی پزشکان را برای محاسبه مالیات پزشک بررسی و اطلاعات لازم را جمع آوری نماید.

در ادامه این مقاله در مورد نحوه محاسبه مالیات پزشکان و معافیت مالیاتی ، نحوه انجام وظایف قانونی پزشکان و جرایم مالیاتی صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

مالیات پزشکان

در بند و تبصره (6) مجموعه قوانین بودجه در قسمت مالیات بر درآمد ها اینطور آمده است که:  کلیه موسسات درمانی اعم از ، خصوصی ، ارگان های نیمه دولتی، نیروهای مسلح ، موسسات خیریه و تمامی موسسات دولتی موظف هستند درصدی از مقدار درآمد خود را به عنوان مالیات پزشکان 1402  که از طرف مراجعه مربوطه محاسبه و اعلام می شود را پرداخت نمایند.این مالیات بر درآمد که مربوط به بخش مالیاتی مالیات پزشک.می باشد  باید پرداخت شود.

آیا پزشکان باید مالیات بدهند؟

با توجه به مفاد ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم، تمام افرادی که در هر شکلی در ایران به کسب درآمد مشغول هستند، ملزم به واریز مالیات پزشکان می‌شوند. در این راستا، تمام پزشکان و سایر فعالان حوزه حرفه‌های پزشکی ملزم به پرداخت مالیات برای کلیه درآمدهای خود هستند.

مهمترین نکته این است که وضعیت استقلال یا همکاری با مراکز درمانی برای پزشکان تأثیری در الزامات مالیاتی ندارد. همه پزشکان باید به هر حال مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند.

آشنایی با مصوبه و تبصره 6

مالیات پزشکان 1402 نوعی از مالیات است که در دسته بندی مالیات های مستقیم قرار می گیرد و هر ساله از تمامی موسسات و مراکز درمانی شخصی و دولتی و خصوصی و یا … بر مبنای میزان درآمد آنها محاسبه گردیده و در موقع مقرر شده باید از طرف مودی مالیات پزشک پرداخت گردد .

مقدار مالیات پزشکان چقدر است ؟

قطعا مقدار تعیین شده مالیات پزشکان بر اساس میزان درآمد پزشکان و مراکز پزشکی و درمانی تعیین می و محاسبه می گردد و در این رابطه نیز باید بدانیم که حداقل درآمد یک پزشک در یک ماه و یا یک سال چقدر است. متوسط ​​درآمد پزشکان کمی بیشتر از بسیاری از صنایع و مشاغل دیگر است و از سوی دیگر عدم شفافیت و عدم اطمینان در مورد میزان درآمد این عزیزان رسیدگی و سازماندهی امور مالیاتی توسط ارگان های مالی دولتی را دچار دشواری نموده است.

میزان درآمد پزشک

هر یک از افراد شاغل و عزیزانی که از طرق تجاری و خدماتی و … در جامعه بدون اهمیت به میزان درآمد  کسب درآمد می نمایند می بایست بدون توجه به مواردی همچون طبقه اجتماعی ؛ تحصلات ؛ و غیره  در هر قسمتی از کشور موظف است مقداری از درآمد خود را برای مصال در ربطه با مالیات پزشک می بایست بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات پزشکان به مراجعه مالیاتی بپردازد.

آشنایی بیشتر با مالیات پزشکان

مالیات پزشک یا به تعبیر و معنی ای دیگر و صحیحتر مالیات بر درآمد پزشکان یکی از انواع مالیات های مستقیم است . به تعریف دیگر اداره مالیات بر اساس اموالی که شخص در طول یک سال مالیاتی برای اجرای اشیاء پروژه ها عمرانی و ساختمانی ، زمین و مصارفی مانند پول خواهد داشت.

مستقیماً درصدی را به عنوان مالیات پزشکان تعیین می کند و طبق قانون ، شخص مودی شخصا باید خودش پرداخت کند و البته پرداخت مالیات از طرف عزیزان مشمول پرداخت مالیات ها باید در وقت معین و تعیین شده و به موقع صورت گرفته و سر وقت پرداخت شود .

نحوه ارسال اظهارنامه پزشکان

در پایان سال مالیاتی ، پزشکان نیز مانند افراد شاغل در مشاغل دیگر باید اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشکان را به سازمان درآمد داخلی ارائه کنند. وقتی پزشکان اظهارنامه مالیاتی خود را پر می کنند ، باید بدانند که روشی که پزشکان برای تهیه و ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک از آن استفاده می نمایند هیچ تفاوتی با مشاغل دیگر ندارد .

توجه داشته باشید که برای تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک هیچ گونه تفاوتی با دیگر زمینه های شغلی در روش تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ندارد. همه افراد در مشاغل مختلف اظهارنامه خود را با اطلاعات شغلی و درآمدی خود پر می کنند .

معافیت مالیات پزشکان

در رابطه با مالیات پزشکی برای کلیه زمینه های شغلی پزشکان در مکان های بهداشتی و درمانی متفاوت علاوه بر دسته بندی های فوق بر اساس تفاوت پزشکان مطب و پزشکان شاغل در بیمارستان ها ،یا کسانی که با سایر مراکز درمانی خارج از مطب یا بیمارستان قرارداد همکاری یا عدم همکاری دارند و پزشکان فعال در مراکز . . مالیات پزشکان برای تمامی پزشک نیز به همین ترتیب الزامی است.

فرض کنید دکتری که در مطب کار می کند و در مطب خود فعال است با بیمارستانی قرارداد می بندد و بر این اساس برخی عمل ها را در آنجا انجام می دهد. این شخص شامل مالیات پزشک و همچنین مالیات بر درآمد پزشک مستقل نیز در رابطه با مالیات پزشک می شود.

در این صورت قبل از پرداخت هزینه به پزشک ، بیمارستان یا درمانگاه باید 10 درصد آن را بابت مالیات در پایان سال مالیاتی نگه دارد و در زمان پرداخت معین نسبت به پرداخت مالیات پزشکان اقدام نمایند.

نحوه پرداخت مالیات پزشکان

برای جلوگیری از جریمه، اسناد مالیاتی و اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک  باید در پایان سال مالیاتی ثبت شود. پزشکان نیز مانند دیگر مشاغل از این قاعده مستثنی نیستند. در پایان سال مالیاتی که در معمولاً در پایان تیر اعلام می شود و اظهارنامه باید تا آن زمان تهیه و به سازمان های مالیاتی ارائه شود.

مدارک مورد نیاز برای مالیات پزشکان

کلیه مدارک مورد نیاز برای رسیدگی به امور مالیات پزشکان 1402 توسط شما عزیزان و تایید و اثبات  میزان درآمد از طریق دستگاه های POS انجام می شود. شما عزیزان جهت پرداخت بدهی مالیاتی خود می توانید از سامانه مالیاتی به آدرس stopholding.tax.gov.ir استفاده کنید. به همین دلیل تمامی مراکز پزشکی درمانی و کلیه پزشکان عزیز ملزم به استفاده از دستگاه های پوز برای اخذ هزینه خدمات خود می باشند.

مهمترین قوانین محاسبه مالیات پزشکان

در محاسبه مالیات پزشکان همانند دیگر اشخاص حقیقی، از قوانین مالیاتی ایران پیروی می‌شود. فرآیند محاسبه مالیات بر درآمد افراد حقیقی، شامل قوانین مالیاتی کلان کشور است.

محاسبه مالیات به تخصص یا سطح علمی آن‌ها وابسته نیست؛ به عبارت دیگر، نحوه محاسبه مالیات یک پزشک متخصص یا جراح با یک پزشک عمومی یکسان است. اختلاف در سطح علمی تأثیری بر میزان مالیات پرداختی ندارد. عامل تعیین‌کننده میزان مالیات پزشکان، میزان درآمد و کسب و کار آن‌هاست.

در محاسبه مالیت پزشکان در صورتی که پزشکان قوانین مربوط به اعلام درآمد و پرداخت مالیات را رعایت نکنند، ممکن است موظف به پرداخت جرایم غیرقابل بخشش مالیاتی شوند. بنابراین، رعایت قوانین مالیاتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نحوه محاسبه مالیات پزشکان

برای جلوگیری از جریمه ، اسناد و اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشکان 1402  توسط دندانپزشکان باید در پایان سال مالیاتی ثبت و انجام گردد . لازم به ذکر است که دندانپزشکان نیز از این قاعده برای امور مالیات مستثنی نیستند. در پایان سال مالیاتی که معمولاً اواخر و روزهای پایانی تیر ماه اعلام می شود اظهارنامه مالیاتی تمامی پزشکان باید تا آن زمان تهیه و به سازمان های مالیاتی کشور ارائه شود .

سخن آخر در رابطه با مالیات پزشکان

در این مقاله نحوه محاسبه مالیات پزشکان را برای پزشکان عزیز بررسی خواهیم کرد . همانطور که در بالا ذکر شد تمامی پزشکان بر اساس حقوق و درآمد ماهانه خود مالیات معین شده جهت پرداخت مالیات پزش را می بایست در مهلت مقرر و اعلام شده پرداخت نمایند هر پزشکی طبق قرارداد کاری خود و شیوه طبابتش در هر مجموعه ای اعم از مطب و ارگانها و بیمارستان ها در حال فعالیت باشند ملزم به پرداخت 10 ٪ از کل درآمد خود به عنوان مالیات پزشکان به دولت می باشند که تا انتهای سال مالیاتی می بایست انجام شده و پرداخت گردد.

روش محاسبه مالیات پزشکان

طبق قانون مالیات های مستقیم، در مالیات پزشکان تفاوتی بین انواع پزشکان مانند پزشک عمومی و پزشک متخصص از نظر پرداخت مالیات پزشکی وجود ندارد و فقط مالیات خود اشتغال ، پزشکان شاغل در بیمارستان ها و پزشکانی که با مرکز درمانی قرارداد دارند ، و هر نوع از ارائه خدمات پزشگکی دارای شرایط و بار مالیاتی متفاوتی در مالیات است. در زیر به طور مفصل به نحوه محاسبه مالیات در هر مورد را بررسی خواهیم کرد.

مالیات پزشكان كه به صورت مستقل فعالیت دارند !

بر اساس اعلام سازمان مالیاتی ، مالیات پزشکان به کلیه صاحبان مشاغل اعم از پزشکان و صاحبینی که دارای منافع  در یک فعالیت پزشکی شرکت می کنند ، بر اساس مفاد اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم و مالیات ، به سه گروه مالیاتی اول، دوم و سوم تقسیم می شوند که هر کدام میزان متفاوتی دارند.

مشاوره مالیات پزشکان

اگر برای محاسبه مالیات پزشکان خود به مشاور مالیاتی نیاز دارید، می توانید از خدمات مشاوره مالیاتی آنلاین، تلفنی و حضوری موسسه پیشروحساب حساب بهره مند شوید.

طبقه بندی مالیات پزشکان

بطور کلی، مالیات پزشکان بر درآمد، موضوع قانون مالیات های مستقیم، به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم می‌شوند. پزشکانی که به عنوان شخص حقوقی (با ثبت شرکت) فعالیت می‌کنند، تابع فصل پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم (یعنی مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی) هستند. جزئیات بیشتر این مورد به مطالب بعدی اختصاص خواهد یافت.

در زمینه مالیات پزشکان در دسته دیگر، پزشکانی قرار دارند که به عنوان اشخاص حقیقی، به عنوان مثال با راه‌اندازی مطب یا کلینیک، در حوزه فعالیت هستند. این حوزه مورد بررسی و بحث قرار خواهد گرفت.

مشاغل پزشکی  و سامانه مودیان

این گروه ها چه تکالیف قانونی دارند؟چه جرائمی پیش بینی شده است؟راهکار چیست؟

آیا میدانید سازمان امور مالیاتی درباره مشاغل پزشکی و سامانه مودیان چه برنامه ریزی کرده است؟چه بخشنامه ای برای پزشکان و فعالیت این حوزه صار کرده است؟آیا میدانید پزشکان و فعالین حوزه پزشکی شامل دندانپزشکان، پیراپزشکان، دامپزشکان پرستاران و سایر فعالیت حوزه پزشکی چه تکالیف مالیاتی دارند؟وچگونه باید عمل کنند تا ناچار به پرداخت هزینه های سنگین مالیاتی نشوند؟ در این مطلب قصد داریم به این پرسش ها به صوت کامل پاسخ دهیم.با ما همراه باشید.

منظور سازمان امور مالیاتی و دولت از مشاغل و حرف پزشکی ، مشاغل زیر است :

  • پزشکان عمومی و پزشکان متخصص و فوق تخصص
  • دندانپزشکان عمومی و متخصص
  • پیراپزشکان
  • دارو سازان
  • دامپزشکان
  • فروشندگان تجهیزات و خدمات پزشکی دارای پروانه فعالیت از وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی صادر میشود

نکته : در قانون قید گردیده است تمامی اشخاصی که پروانه فعالیت آنان توسط وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی صادر می شود که دامنه وسعی را شامل می شود.مانند مراکز درمانی حقیقی  و حقوقی،درمانگاه ها،کلینیک های تخصصی، ارتوپد ها، سونوگراف ها، رادیولوژیست ها ها، ، بیمارستان ها، مراکز عکسبرداری و MRI ،مراکز دیالیز ، متخصصان آزمایشگاه ها و…

 

فعالین حوزه پزشکی نیز مانند سایر مشاغل باید در سامانه www.tax.gov.ir  ثبت نام کرده و تا پایان خرداد ماه هر سال اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نمایند.علاوه بر این مطابق با قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی موظفند از دستگاه پوز یا صندوق های فروشگاهی متصل به سیستم بانکی جهت دریافت وجوه خود استفاده کنند.این موضوع بسیار با اهمیت بوده به این دلیل که مطابق قانون بودجه و قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی، در صورت عدم استفاده از دستگاه پوز، 10 درصد مبلغ درآمد خود را جریمه خواهند شد که این جریمه بر اساس لایحه تسهیل فقط تا پایان سال 1403 قابل بخشودگی خواهد بود. به عبارت دیگر تاپایان سال 1403 ، سازمان امورمالیاتی به طور خوشبینانه فقط میتواند عملکرد سال 1402 را مورد بررسی قرار دهد و بخشودگی آن را اعمال نماید و به این دلیل که رسیگی سال 1403 در سال 1404 خواهد بود عملا این بخشودگی برای سال 1403 قابل اعمال نخواهد بود.به عنوان مثل اگر یک پزشک در سال 5 میلیارد تومان درآمد داشته باشد و 200 میلیون تومان مالیات عملکرد بپردازد، وی باید 10% مبلغ 5 میلیارد تومان یعنی 500 میلیون تومان نیز بابت جریمه عدم ارسال صورتحساب یا استفاده از دستگاه پوز بپردازد که مبلغ بسیار زیادی است.این جریمه پس از سال 1403 ، حداکثر تا 50 درصد توسط سازمان امور مالیاتی قابل بخشودگی است.

علاوه بر این موضوع مطابق با قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی و لایحه بودجه سال 1402  وبخشنامه مورخ 28/9/1402  و شماره 66930/200/د سازمان امور مالیاتی، کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می شود و کلیه اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده، مکلفند با هر حجم از فروش کالا یا خدمات از تاریخ 1/10/1402 ، صورتحساب های خود را بر روی سامانه مودیان ارسال نمایند. با مستنکفین از اجرای این حکم مطابق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان برخورد می شود. بر اساس متن قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی، جرایم موضوع این ماده به شرح زیر است.

ضمانت های اجرائی و جرایم عدم ارسال صورتحساب و استفاده از پایانه های فروشگاهی برای پزشکان،وکلا و مشاوران خانواده بر اساس متن قانون سامانه مودیان و پایانه های فرشگاهی

الف ـ عدم صدور صورتحساب الکترونیکی، معادل ده درصد(۱۰%) مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صدور صورتحساب الکترونیکی یا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد.

ب ـ عدم عضویت در سامانه مؤدیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه مالیاتی، استفاده از حافظه مالیاتی متعلق به سایر مؤدیان، یا واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران، معادل ده درصد(۱۰%) مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طرق، یا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی.

پ ـ عدم اعلام شماره حساب یا حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی واحد از طریق آن یا آنها انجام می شود به سازمان، معادل ده درصد (۱۰%) مجموع مبلغ فروش انجام شده از طریق آن حساب یا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی.

ت ـ عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار، حذف یا مخدوش کردن صورتحساب، معادل دو درصد(۲%) مبلغ صورتحساب های مذکور یا معادل بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال هر یک که بیشتر باشد.

ث ـ عدم رعایت احکام مذکور در مواد (۱۲)، (۱۳) و (۱۴) این قانون، معادل یک درصد (۱%) مبلغ فروش گزارش نشده یا معادل ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد.

تبصره۱ـ مبلغ جریمه­های ثابت مندرج در این قانون، متناسب با نرخ تورم سالانه بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی، هر سال توسط سازمان اعلام می شود

. تبصره۲ـ سازمان نمی تواند بیشتر از پنجاه درصد(۵۰%) جریمه های موضوع این ماده را مطابق ماده (۱۹۱) قانون مالیات های مستقیم مورد بخشودگی قرار دهد.

تبصره۳ـ در صورت اعمال جریمه­های موضوع بندهای «الف» و «ث» این ماده، جریمه موضوع ماده(۱۶۹) قانون مالیات های مستقیم اعمال نمی شود. در صورت اعمال جریمه های مذکور در بند«ب»، جریمه های مذکور در بندهای «الف» و «ت» اعمال نمی شود.

ماده۲۳ـ هر شخصی که به قصد تقلب یا اخلال در نظام مالیاتی کشور، اقدام به تولید، عرضه یا استفاده از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری و پایانه های فروشگاهی معیوب یا تجهیزات معیوب کننده کند، یا پایانه فروشگاهی خود یا دیگران را تخریب کند، علاوه بر جبران ضرر و زیان، حسب مورد به یک یا چند مورد از مجازات های تعزیری درجه شش قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس، محکوم می شود.

تبصره۱ـ تکرار جرم موضوع این ماده برای بیش از سه بار، حسب مورد موجب مجازات های تعزیری درجه پنج قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس، می شو د.

تبصره۲ـ اقدام به جرم موضوع این ماده به صورت گروهی و سازمان یافته، موجب مجازات­های تعزیری درجه چهار قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس، حسب مورد می شود.

ماده۲۴ـ در صورت عدم رعایت احکام مذکور در ماده(۲) این قانون، سازمان موظف است مراتب تخلف را به وی و مرجع صادرکننده مجوز فعالیت واحد متخلف اعلام کند. مرجع مذکور مکلف است حداکثر ظرف مدت یک هفته از اعلام سازمان، نسبت به اخطار کتبی به واحد متخلف اقدام کند. چنانچه واحد مذکور ظرف مدت ده روز از تاریخ دریافت اخطار، نسبت به عضویت در سامانه مؤدیان اقدام نکند، برای بار اول به مدت دو هفته و برای بار دوم از دو تا شش ماه با اعلام مرجع صدور مجوز، توسط نیروی انتظامی، و در مورد کسب و کارهای مجازی، توسط کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، تعطیل یا مسدود خواهد شد. در صورتی که پس از گذشت پانزده روز، مرجع صادرکننده مجوز تعطیلی واحد متخلف را به نیروی انتظامی یا کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه ابلاغ نکند، سازمان موظف است رأساً تعطیلی واحد متخلف را به نیروی انتظامی یا کارگروه مذکور ابلاغ کند. در این صورت، مرجع صادرکننده مجوز، با متخلف در پرداخت مالیات و جریمه ها مسئولیت تضامنی خواهد داشت.

تبصره۱ـ در صورت تداوم تخلف واحد کسب وکار پس از گذشت یک سال، مجوز فعالیت واحد متخلف توسط مرجع صادرکننده مجوز ابطال خواهد شد

تبصره۲ـ بانک مرکزی موظف است درگاهها و پایانه های پرداخت واحد متخلف را در زمان تعطیلی یا تعلیق فعالیت آن واحد، مسدود کند

ماده۲۵ـ پس از انقضای مواعد (مهلتها) مذکور در ماده(۳) این قانون، صورتحساب هایی که در سامانه مؤدیان ثبت نشده باشد، معتبر نبوده و قابل استناد در مراجع دادرسی مالیاتی نخواهد بو د

تبصره۱ـ ذی حسابان و مدیران مالی دستگاههای اجرائی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن مکلفند در پذیرش اسناد هزینه­ای، مفاد این ماده را رعایت کنند.

تبصره۲ـ سازمان مکلف است امکان راستی آزمایی صورتحساب های موضوع این ماده را برای خزانه داری کل، دیوان محاسبات کشور و سایر دستگاههای نظارتی حسب مورد فراهم کند.

خلاصه ای از جرایم قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی به شرح زیر است :

همچنین علاوه برموارد فوق و مطابق با متن قانون سازمان می بایست در صورت عدم ارسال صورتحساب توسط مودیان، تا ابطال مجوز فعالیت توسط نیروی انتظامی یا دستگاه صادر کننده مجوز اقدام نماید.همچنین بانک مرکزی می بایست در صورت عدم ارسال صورتحساب توسط مودیان،دستگاه های کارت خوان و درگاه های پرداخت مربوط به مودی را مسدود نماید.

آیا کارت به کارت یا حواله ساتنا یا پایا یا ثبت تایید چک دریافتی نشانه فروش است؟ و باید بابت آن مالیات پرداخت کرد؟

قطعا درآمد مودی خواهد بود .یعنی علاوه بر استفاده از دستگاه پوز، پزشکان، وکلا و مشاوران خانواده و گروه های ذکر شده در بالا، باید بابت واریزی های خود که از مسیری غیر از دستگاه پوز دریافت میشوند از تاریخ 1/10/1402 صورتحساب الکترونیک صادر و بر روی سامانه مودیان ارسال کنند.این واریز ها شامل کارت به کارت، حواله هایی مانند پایا و ساتنا، و چک های ثبت شده در وجه فرد می باشد.دقت کنید که در اینجا عرض کردیم چک های ثبت شده در وجه فرد نیز نشانه درآمد و وصول آن می باشد.چون بعضا افراد هنگام دریافت چک اقدام به انتقال آن به نام فرد دیگری می نمایند و تصور می کنند که چون مبلغی به حساب شان واریز نشده عملا اطلاعات درآمدی آن را سازمان امور مالیاتی در اختیار ندارد در حالی که چنین نیست و ثبت چک به نام فرد بیانگر درآمد بودن آن بوده و توسط بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی کاملا رصد می گردد و در نظر گرفته خواهد شد. شاید تا پایان سال 1401 این موضوع از چشم سازمان امور مالیاتی دور مانده بود و در محاسبه درآمد مودی لحاظ نگردیده بود،  اما در تمامی سنوات اخیر اطلاعات آن در سامانه های بانکی موجود بوده و از سال 1402 قطعا توسط سازمان امور مالیاتی به عناون درآمد فرد در نظر گرفته خواهد شد. همچنین عده ای اقدام به انجام تراکنش های تجاری خود با حساب های افراد وابسته می نمایند که در این مورد نیز سازمان امور مالیاتی به سرعت حساب های مذکور را تجاری کرده و با توجه به اینکه فرد برای استفاده از این حسابها هیچ گونه اظهارنامه ای ارسال نمیکند و صورتحسابی صادر نمیکند، سازمان امور مالیاتی اصل مبلغ مالیات، جریمه کتمان مالیات و جریمه عدم ارسال صورتحساب را از صاحب حساب مطالبه کرده که این عدد با توجه به نوع فعالیت هر فرد بین 12 تا 20 درصد مبلغ واریزی به حساب خواهد شد که بسیار سنگین می باشد و عملا سازمان امور مالیاتی با تصویب قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی می خواهد هزینه های فرار مالیاتی را برای اشخاص مختلف چندین برابر کرده تا مردم خود به این نتیجه برسند که تکالیف قانونی را به درستی و با شفافیت انجام داده و مالیاتی بین 2 تا 7 درصد واریزی خود با توجه به نوع کسب و کاربپردازند.برخی می پرسند که آیا سازمان امور مالیاتی ، پتانسیل و توان تشخیص این حجم انبوه حسابهای بانکی  و واریزی ها و محاسبه آن را دارد و آیا از نیروی انسانی کافی در این زمینه برخوردار است؟در اینجا باید عرض کنیم که این فرایند تماما توسط نرم افزارها و بدون دخالت انسان انجام شده و به صورت خودکار برای فرد تشکیل پرونده شده و برگ تشخیص صادر و ابلاغ می گردد و با طی فرایند قانونی مالیات قطعی شده و در اجراییات از فرد مطالبه می گردد.

مالیات پزشکان
مالیات پزشکان

 

از چه تاریخی باید صورتحساب ارسال کنیم؟

براساس قانون پزشکان ,  و مشاغل پزشکی و گرو های ذکر شده در بالا که مجوز فعالیت خود را از سازمان نظام پزشکی یا وزارت بهداشت دریافت کرده اند، فارغ از میزان درآمد شان، باید از تاریخ 1/10/1402 صورتحساب خود را بر روی سامانه ارسال نمایند.همچنین بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی و مراکز حقوقی و مشاوره که شخصیت قانونی حقوقی دارند، باید از تاریخ 1/7/1402 صورتحساب فروش خود را بر روی سامانه مودیان ارسال نمایند در غیر این صورت مشمول جرائم قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی خواهند شد.هیچ گونه محدودیت مبلغی برای گروه های ذکر شده در بالا در ارتباط با ارسال صورتحساب وجود ندارد و مطابق بخشنامه مورخ 28/9/1402 این اشخاص با هر میزان فروش از تاریخ های قید شده موظف به ارسال صورتحساب هستند.در حالی که برای سایر اشخاص حقیقی ( به جز طلا فروشان و فروشندگان مواد معدنی به کارخانجات ) مطابق با لایحه تسهیل مبلغ 18 میلیارد تومان فروش برای سال 1402  و مبلغ 14 میلیارد و 400 میلیون تومان برای سال 1403 و مبلغ 8 میلیارد تومان برای سال 1404 تعیین گردیده است. یعنی به جز گروه های فوق (پزشکان، طلا فروشان، مشاوران خانواده و وکلا) سایر اشخاص حقیقی ، اگر تا پایان شهریور ماه 1402 ، مبلغ 18 میلیارد تومان فروش داشته باشند از زمستان و اگر تا پایان آذر ماه 18 میلیارد تومان فروش داشته باشند از ابتدای سال 1403 و اگرتا پایان سال 1402 مبلغ 18 میلیارد تومان فروش داشته باشند، از تابستان 1403 باید صورتحساب خود را بر روی سامانه مودیان ارسال نمایند.

تمامی اشخاص حقوقی نیز از ابتدای مهر ماه 1402 باید صورتحساب فروش خود را بر روی سامانه مودیان ارسال نمایند.

لازم به ذکر است درآمد هایی مانند اجاره، سود سپرده بانکی، سود سهام نیازی به صدور صورتحساب ندارند.

همچنین واریزی های دستگاه کارتخوان برای تمامی مودیانی که کالا و خدمات با نرخ ارزش افزوده یکسان ارائه میدهند، حکم ارسال صورتحساب را دارد.یعنی پزشکان، وکلا و مشاوران خانواده و حقوقی، بابت واریزی های کارت خوان خود تا پایان سال 1404 ، نیازی به ارسال صورتحساب نداشته و باید بابت مابقی واریزی ها اعم از کارت به کارت، چک های دریافتی، حواله ها و…صورتحساب ارسال نمایند.

از کجا شروع کنیم و چگونه صورتحساب ارسال کنیم؟چه ابزارهایی وجود دارد؟چگونه تحلیل کنیم؟

باید با ورود به سامانه www.my.tax.gov.ir  ابتدا برای دریافت شناسه یکتا اقدام کنیم.قبل از این کار باید حتما با ورود به قسمت ثبت نام تمامی حسابهای تجاری خود را تعریف نماییم. همچنین باید یک فایل کلید عمومی و یک فایل کلید اختصاصی اخذ نماییم.جهت اخذ فایلهای کلیدهای عمومی و اختصاصی شرکت های زیادی اقدام به راه اندازی سایت جهت اخذ رایگان و ساده فایل ها نموده اند که به آسانی با یک جستجوی ساده می توان این فایل ها را دریافت و ذخیره نمود.سپس با ورود به سامانه www.tax.gov.ir  و ورود به قسمت کارپوشه و ورود به پرونده و عضویت و طی مراحل آن شناسه یکتا را دریافت می نماییم. لازم به ذکر است هنگام دریافت شناسه یکتا، سامانه این پرسش را مطرح میکند که به چه روشی می خواهید صورتحساب ارسال نمایید که پس از انتخاب روش مراحل تکمیل و شناسه یکتا به مودی نشان داده می شود.حال در ادامه به بررسی روش های ارسال صورتحساب و مزایا و معایب هر روش میپردازیم.

چه روش هایی جهت ارسال صورتحساب بر روی سامانه مودیان وجود دارد؟مزایا و معایب هر روش چیست؟

سازمان امور مالیاتی در گذشته جهت ارسال اطلاعات بر روی سامانه ها توسط مودیان،پیش بینی های لازم را انجام و سامانه هایی را طراحی و در اختیار مودیان قرار می داد و مودیان به راحتی با ورود به این سامانه ها می توانستند اظهارنامه مالیات عملکرد سالانه، لیست حقوق ، صورت معاملات فصلی موضوع ماده 169 ق م م ، اظهارنامه ارزش افزوده و سایر موارد را ارسال نمایند.اما درمورد سامانه مودیان این موضوع انجام نشده است و مودیان باید به یکی از روش های زیر صورتحساب خود را بر روی سامانه ارسال نمایند.که در ادامه به مزایا و معایب هر روش خواهیم پرداخت.

ا – ارسال از طریق نرم افزار مالی مجموعه

2- استفاده از نرم افزارهای واسط سامانه مودیان

3 – عقد قرارداد با شرکت های معتمد و استفاده از سامانه آنها جهت ارسال صورتحساب

 

  • مزایا و معایب استفاده از نرم افزار های مالی

پس از تصویب قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی، شرکت های نرم افزاری به سرعت تلاش کردند تا با کدهای نوشته و منتشر شده توسط سازمان امور مالیاتی، نرم افزارهای خود را به روز رسانی کرده و افزونه سامانه مودیان را به آن اضافه نمایند.

نقطه قوت

ارسال صورتحساب با نرم افزار این است که تنها یکبار صورتحساب در نرم افزار ثبت شده و همان صورتحساب به سازمان امور مالیاتی ارسال می شود.البته قبل از آن باید تعریف کد کالا ها بر اساس فایل اکسل منتشر شده توسط دارایی و شناسه یکتا و کلید عمومی و اختصاصی در نرم افزار انجام شود.یعنی با یکبار ثبت فاکتور نیازی به دوباره کاری جهت ثبت آن نبوده و همان فاکتور به سامانه ارسال می شود.

نقاط ضعف

اما با تصویب لایحه تسهیل، مقرر گردید واریزی های دستگاه پوز به عنوان صورتحساب ارسالی در نظر گرفته شود.حال تصور کنید مشتری به عنوان مثال برای خرید 5 میلیون تومانی، 3 میلیون تومان را در دستگاه پوز کارت کشیده و مابقی را کارت به کارت نموده است.حسابدار نیز فاکتور را به مبلغ 5 میلیون تومان ثبت نموده است.در اینجا ارسال صورتحساب به مبلغ 5 میلیون تومان باعث میشود مبلغ فروش در مجموع 7 میلیون تومان بر روی سامانه مودیان ارسال گردد.زیرا بخشی از فاکتور در قالب دستگاه پوز به سامانه ارسال شده است و در صورتی که حسابدار بخواهد فاکتور را اصلاح کند امکان دارد دچار اختلاف حسابهای عمده با مشتریان خود شود.همچنین اغلب نرم افزارها امکان دریافت اطلاعات فروش در قالب فایل اکسل را نداشته و بعضا هنگام به روزرسانی ها، کند عمل کرده و صورتحساب ها را ارسال نمی نمایند و حتی ممکن است در محیط نرم افزار به صورت در حال ارسال یا ارسال شده نشان دهند اما در عمل فاکتور ارسال نشود.همچنین شرکت های نرم افزاری هیچ گونه تعهدی در ارتباط با عدم ارسال صورتسحاب ارائه نمی نمایند.

  • استفاده از نرم افزارهای واسط سامانه مودیان

با تصویب قانون سامانه مودیان، تیم های نرم افزاری تصمیم به نوشتن کد های منتشر شده توسط دارایی و فروش آن تحت عنوان نرم افزار واسط سامانه مودیان گرفتند و به سرعت تعداد زیادی از آنها منتشر شد.

نقاط ضعف

نقطه ضعف نرم افزارهای واسط این است که شخص مجدد باید صورتحساب خود را در نرم افزار ثبت کند.یعنی این نرم افزارها برای کسب و کارهایی که روزانه بیش از 10 فاکتور فروش دارند شاید زیاد مناسب نباشد زیرا باعث دوباره کاری می شود.اما با این حال نقاط قوت آنها میتواند هر کسب و کاری را متقاعد کند که از آنها استفاده کند.

نقاط قوت

اما نرم افزارهای واسط به دلیل اینکه فقط با هدف ارسال صورتحساب نوشته شده اند، در به روز رسانی ها بسیار سریعتر عمل کرده و اغلب قابلیت ورود اطلاعات از اکسل را نیز دارند.همچنین میتوان در مواردی که مشتری بخشی از فاکتور خود را در دستگاه کارت خوان کارت کشیده و بخش دیگر آن را حواله یا کارت به کارت کرده، فقط برای قسمت حواله شده صورتحساب صادر نمود بدون اینکه خللی در سیستم مالی واقعی مجموعه ایجاد شود.این نرم افزارها بسیار مناسب پزشکان، وکلا، مشاوران خانواده ، پیمانکاران،مهندسان، مهندسین مشاور ، شرکتها و نمایندگی های بیمه و کسانی است که تعدادفاکتور کمی در روز دارند. همچنین از قیمت بسیار اندک و مناسبی برخوردار بوده وبه راحتی نصب و راه اندازی می شوند.همچنین این نرم افزارها اطلاعات کالا و خدمات تعریف شده را در خود ذخیر کرده و به راحتی و با سرعت بالا میتوان در دفعات بعد صورتحساب ها را بر روی آنها ارسال نمود.

3 – عقد قرارداد با شرکت های معتمد و استفاده از سامانه آنها جهت ارسال صورتحساب

سازمان امور مالیاتی به تعدادی شرکت که زیر ساخت نرم افزاری و سخت افزاری لازم جهت دریافت و ارسال صورتحساب ها را مهیا کرده و متقاضی اجرای آن بوده اند تحت عنوان شرکت معتمد مجوز داده است تا با دریافت صورتحساب مودیان ، این صورتحساب ها را به سامانه مودیان ارسال کنند.

نقاط ضعف

نقاط ضعف زیادی برای عملیات شرکت های معتمد به وجود آمده است.از قبیل اینکه این شرکت ها در حالت رایگان دارای خدمات و پشتیبانی ضعیفی بوده و در صورتی که مودیان بخواهند پشتیبانی مناسبی دریافت کنند ، باید هزینه های سنگینی بپردازند.این شرکت ها تماما در تهران بوده و در سایر شهر ها خدماتی ارائه نمی دهند.همچین به دلیل مراجعه زیاد اغلب با قطع شدن سامانه مواجه هستند.همچنین مودی باید صورتحساب های خود را مجددا در سامانه آنها ثبت نماید و عملا دوباره کاری می شود.حتی سامانه این شرکت ها قابلیت ذخیره انواع کالا و کدکالا را برای مودیان نداشته و مودی مجدد باید نام کالا و کد کالا را هنگام ثبت فاکتور در سامانه وارد نماید که انجام کار را سختتر و زمان بر تر می کند.

نقاط قوت

تنها نقطه قوت همکاری با شرکت های معتمد این است که این شرکت ها مطابق قرارداد در صورتی که مودی صورتحساب خود را بر روی سامانه آنها بارگذاری نماید و تایید شود، ارسال صورتحساب بر روی سامانه دارایی را تضمین می نمایند و در صورت عدم ارسا ل متعهد به پرداخت جریمه ها می شوند.با این حال نیز، مطمینا مودیان دراین مسیر نیز دارای چالش خواهند بود.

برای ارسال صورتحساب و فرار از جریمه های سنگین چه کنیم؟

کافی ست وارد سایت www.pishrohesab.com  شوید و نرم افزار واسط را به صورت رایگان دانلود کنید و چندین صورتحساب به عنوان نمونه ارسال کنید تا کیفیت و سرعت نرم افزار و خدمات را به راحتی برآورد نمایید.در این مسیر کارشناسان ما به صورت رایگان پاسخگوی تمامی سوالات شما در ارتباط با سامانه مودیان، کد کالاها، نصب نرم افزار، تکالیف قانونی کسب و کار شما و…خواهند بود. و در صورت رضایت از خدمات می توانید نرم افزار را با مبلغی بسیار مناسب خریداری نمایید.همچنین میتوانید از خدمات یک سال مشاوره و راهنمایی و نظارت کارشناسان ما در ارتباط با صورتحساب های ارسالی خود بهره مند شوید.کارشناسان ما به صورت ماهانه مشاوره های لازم را در این خصوص به شما می دهند تا در ارسال صورتحساب ها دچار خطا و اشتباه نشوید.

همچنین جدیدترین محصول پیشرو حساب، نرم افزارآنلاین ارسال صورتحساب می باشد که بر روی موبایل و یا دستگاه پوز اندرویدی شما نصب شده و به راحتی امکان ارسال صورتحساب را فراهم می نماید.کافیست امتیاز نرم افزار را خریداری، و مطابق دستورالعمل ارسالی، آن را بر روی تلفن همراه خود و یا دستگاه کارت خوان خود نصب نموده تا بتوانید به راحتی در هر لحظه صورتحساب های خود را بر روی سامانه مودیان ارسال نمایید.

این نرم افزار به شکلی نوشته شده است که بر روی دستگاه های پوز اندرویدی نصب شده و با مشاهده فیلم آموزشی چند دقیقه ای به راحتی، شما و یا پرسنل و یا منشی شما میتواند صورتحساب های فروش شما را بر روی آن ثبت و ارسال نماید.

همچنین پیشرو حساب آمادگی ارائه خدمات ارسال صورتحساب برای تمامی متقاضیان را دارد و کافیست به صورت هفتگی اطلاعات فروش خود را بر روی شبکه های اجتمای برای ما ارسال نمایید تا کارشناسان ما در کمترین زمان اقدام به ارسال صورتحساب های فروششما نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره های تخصصی ویژه کسب و کار خود می توانید با جستجوی کلمه پیشرو حساب در گوگل و یا ورود به سایت www.pishrohesab.com  و یا تماس با شماره های 09120720915 و یا 09152308040 با کارشناسان ما ارتباط برقرار نموده تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهند.

خدمات مشاوره مالیات پزشکان

در دنیای پزشکی، که شغل به‌صورت چشمگیری اهمیت دارد، پزشکان نیازمند مشاوره مالیاتی حرفه‌ای هستند. آن‌ها برای ادامه تمرکز بر روی درمان بیماران، اکثراً تصمیم می‌گیرند که امور مالی و مالیاتی خود را به شرکت‌های مشاوره مالیات پزشکان  بسپارند.

اهمیت امور مالیاتی پزشکان بی‌نظیر است و هر سال، مقررات مالیاتی متعددی برای این گروه اعمال می‌شود؛ بنابراین، انتخاب یک شرکت حسابداری با تجربه درخشان در این زمینه امری حیاتی است.

شرکت ما، در ارائه خدمات حسابداری و مالیاتی، ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر همکاران متمایز می‌کند. اگر به دنبال بهترین خدمات مشاوره مالیت پزشکان هستید که علاوه بر رفتار حرفه‌ای، صدها پروژه مالیاتی را با موفقیت پیش برده‌اند، آزتا به عنوان اولین و بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

گروه اول ( مالیات پزشکان ) صاحبان مشاغل

در این گروه صاحبان مشاغلی هستند که میزان فروش نهایی یا مالیات پزشکان آنها بیشتر از مبلغ تعیین شده است و باید کلیه کارهایی را که کسب و کار (شخص حقوقی) انجام می دهد مانند تشکیل پرونده مالیاتی مالیات ، ارسال تراکنش های فصلی ، صدور فاکتور انجام دهند.  به روز نگه داشتن دفتر قانون برای کلیه تراکنش های مالی، ارائه مدارک به سازمان امور مالیاتی، ارائه لیست حقوق و دستمزد و غیره.

گروه دوم صاحبان مشاغل ( مالیات پزشکان )

این گروه از صاحبان مشاغل بر اساس میزان فروش و مالیات های معین خود که مبالغ آن کمتر از گروه اول است، باید اظهارنامه ای مشابه اظهارنامه گروه اول در مالیات پزشکان ارائه و گزارش درآمد و هزینه های هر ماه خود را ثبت کند. و به اداره مربوطه امور مالی بدهید.

گروه سوم صاحبان مشاغل

دسته سوم بازرگانی هستند که در گروه اول و دوم قرار ندارند، اما وظیفه آنها ارسال اظهارنامه مالیات مشابه مالیات پزشکان و تهیه و ارائه گزارش سالانه درآمد و هزینه است. چیزی که جالب به نظر می رسد این است که وقتی همه مشاغل مانند مالیات پزشک پرونده مالیاتی خود را تشکیل می دهند در گروه 3 طبقه بندی می شوند و باید تکالیف این گروه را به مدت 2 سال انجام دهند که با بقیه متفاوت است.

مالیات پزشکان چگونه محاسبه می شود؟

مالیات پزشکان به این گونه است که پزشکان نیز مانند سایر کارآفرینان باید از درآمد خود مالیات بپردازند، اما با توجه به اینکه این گروه به دلیل فرار مالیاتی را پرداخت نمی کنند، توجه زیادی به آنها از طرف سازمان مالیاتی شده است، بنابراین با آماده سازی زیرساخت ها و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز سازمان، دریافت مالیات پزشکان را برای آینده به شکل بهتری تضمین کرده است.

محاسبه مالیات پزشکان

طبق قانون مالیات های مستقیم و مالیات پزشکان ، تفاوتی بین انواع پزشکان مانند پزشکان عمومی و پزشکان متخصص از نظر پرداخت مالیات وجود ندارد و فقط  برای پزشکانی که به صورت مستقل کار می کنند یا درر مراکز درمانی مشغول هستند تفاوت قائل است.

پزشکان شاغل به صورت انفرادی و پزشکانی که با یک مرکز پزشکی قرارداد دارند. هر کدام از اینها شرایط و تعهدات مالیاتی متفاوتی در مقابل پرداخت خواهند داشت که در ادامه به طور مفصل به نحوه محاسبه در هر مورد می پردازیم.

اظهارنامه مالیاتی پزشکان

برای تعیین میزان مالیات پزشکان یکی از اصلی‌ترین تکالیف مالیاتی آنان ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی در مهلت مقرر (طبق ماده 93 قانون مالیات‌های مستقیم) است.

مالکان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها، آسایشگاه‌ها، درمانگاه‌ها، صاحبان آزمایشگاه‌ها و لابراتوارها، همچنین فعالان در حوزه‌های پزشکی، از جمله پزشکان و دندانپزشکانی که مطب دارند، مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی سالیانه خود هستند.

این وظیفه باید تا پایان خرداد ماه سال بعد انجام شود و مالیات متعلقه باید طبق مقررات اعلامی توسط سازمان مالیاتی پرداخت گردد.

مالیات پزشکان برای پزشکانی كه به صورت مستقل فعالیت دارند!

بر اساس اعلام سازمان مالیاتی در باره پزشکانی که به صورت مستغل فعالیت می کنند ، به این صورت است که کلیه تاجران اعم از پزشکان که بر اساس ضوابط اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم به فعالیت می پردازند مشمول سه نوع مالیات پزشکان به گروه های اول، دوم و سوم هر کدام می باشندبا توجه به تعهدات مالی که در زیر ذکر شده است ٰ گروه های مالیاتی را به سه دسته تقسیم بندی می کنیم.

اولین گروه از صاحبان مشاغل

در این گروه مربوطه از گروه های مالیات پزشکان بازرگانی وجود دارند که درآمد فروش یا مالیات نهایی آنها از مقدار معینی بیشتر است و باید کلیه فعالیت هایی را که شرکت ها (اشخاص حقوقی) انجام می دهند مانند اظهارنامه مالیاتی مالیات ، ارسال تراکنش های فصلی انجام دهند . ، دفاتر قانونی برای درج کلیه تراکنش های مالی برای مالیات پزشک ، ارائه اسناد به سازمان امور مالیاتی ، ارسال فیش حقوقی و ….

گروه دوم صاحبان مشاغل

این گروه از مالیات پزشکان بر اساس برآورد فروش و مالیات خود که مبلغ آن کمتر از گروه اول است، باید همان اظهارنامه مالیاتی گروه اول را تسلیم و کلیه درآمدها و هزینه های هر ماه خود را ارائه و گزارش سالانه تهیه کند. همچنین. و به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه شود.

گروه سوم کارآفرینان

دسته سوم مالیات پزشکان کارآفرینانی هستند که جزو گروه اول و دوم نیستند اما از جمله وظایف آنها ارسال اظهارنامه مالیاتی و تهیه و ارائه گزارش سالانه درآمد و هزینه است. آنچه جالب به نظر می رسد این است که همه کارآفرینان مانند پزشکان پس از تنظیم اسناد مالیاتی خود در گروه 3 قرار می گیرند و این گروه باید 2 سال تکلیف انجام دهند که نسبت به سایر گروه ها کمتر است.

مالیات پزشکان استخدام شده در مراكز درمانی

این پزشکان چه به فعالیت پزشکان عمومی و چه پزشکان متخصص ، مراکز درمانی و بیمارستانی و غیره مشغول باشند ، تعهد خاصی ندارند و تنها مراکز درمانی دولتی یا خصوصی نیاز به انعقاد قرارداد کاری با پزشک داشته ، ماهانه پرداخت می کنند.

حقوق حقوق و مزایا ، بیمه کار او را به سازمان تامین اجتماعی و مالیات مستقیم پرداخت می کند. محاسبه مالیات حقوق آنها مطابق ماده 84 قانون که سالانه مبلغ مناسب در قانون بودجه تعیین و رسید به سازمان امور مالیاتی تسلیم می شود.

اعتراض به مالیات پزشکان

در صورت اعتراض به مالیات ماموران مالیاتی خود از سازمان درآمد می توانید از نمونه متن اعتراض فرم تشخیص مالیات برای اعتراض به مالیات پزشکان استفاده کنید.

مالیات پزشکان برای کسانی که با مراکز درمانی قرارداد دارند

برای محاسبه مالیات پزشکان تعداد زیادی از پزشکان هستند که در استخدام بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی نیستند، اما با آنها قرارداد می بندند که به آنها پزشک قراردادی می گویند و این قرارداد می تواند مشارکتی یا غیرهمکاری باشد.

قرارداد مشارکت

برای محاسبه مالیات پزشکان قراردادهای همکاری منعقد شده بین پزشکان و مراکز درمانی عبارتند از: درصدی از پزشکان به دلیل دانش و تخصص در یک منطقه و مراکز درمانی و بیمارستان ها برای مواد و تجهیزات و خدمات درمانی و درمانی. آنها برعکس عمل می کنند. و سهمی از درآمدی که از بیماران جمع آوری می شود، می گیرند.

بر این اساس پزشک و مرکز بهداشت در قرارداد نیازی به ثبت درآمد و اعلام آن در سامانه معاملات فصلی ماده 169 ندارند اما در صورت عدم انجام این کار ظرف یک ماه و نیم پس از پایان هر دوره. فصل، انجامش بده . . جریمه 1% تراکنش های گزارش نشده به سازمان است.

ارسال تراکنش ها برای مالیات پزشکان

مراکز درمانی موظفند علاوه بر ارسال تراکنش برای هر پزشک به سامانه تراکنش های فصلی، 10 درصد از کل درآمد پزشک را حتی در صورت عدم پرداخت مالیات پزشکان ، کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند. همچنین این مبلغ باید در نظام مالیاتی اجباری پزشکان که سازمان مالیاتی برای تنظیم وضعیت پزشکان متخصص و پزشکان عمومی تشکیل داده است، لحاظ شود.

قراردادهای غیر مشارکتی در مالیات پزشکان

در مورد مالیات پزشکان برخی از انواع قراردادهایی که مراکز درمانی با متخصصان و پزشکان عمومی منعقد می کنند غیرهمکاری است. به این ترتیب پزشکی که قرارداد می بندد فقط هزینه خدماتی را که در بیمارستان ارائه می دهد، مثلاً جراحی و … پرداخت می کند که در این نوع قرارداد، پزشک موظف است کل مبلغ دریافتی از کلینیک را در درآمد خود لحاظ کند.

بیمارستان و پزشک باید هر سه ماه یکبار مبلغ مساوی را به عنوان حق الزحمه و هزینه به سیستم عامل ارسال کنند. ، به ترتیب. ممکن است شارژ شود. مشمول مالیات نمی شود. در چنین توافقی، مرکز پزشکی موظف است 10 درصد از درآمد ناخالص پزشک را در نظام مالیاتی اجباری برای مالیات پزشک کسر کند و به حساب سازمان امور مالیاتی ارائه نماید.

استفاده از دستگاه کارتخوان

با توجه به عدم اعلام برخی از صاحبان کسب و کارها، از جمله پزشکان، از درآمد خود به سازمان مالیاتی، به تعویق انداختن اعلام مالیاتی یک واقعیت بود. برای رفع این مشکل و به منظور افزایش شفافیت مالی و جلوگیری از تخلفات مالیاتی، قوانین مالیاتی با اصلاحاتی مبنی بر استفاده از دستگاه کارتخوان در حرفه پزشکان تصویب شد. به تبصره 2 ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم و بند تبصره 6 قانون بودجه سال 1398 توجه کنید.

این تدابیر به این معناست که پزشکان ملزم به استفاده از دستگاه کارتخوان در انجام تراکنش‌های مالی شده‌اند. در صورتی که پزشکی از این دستگاه استفاده نکند، ممکن است متهم به تخلفات مالیاتی شود و با عواقب قانونی روبه‌رو شود. این تدابیر جهت تقویت نظام مالیاتی و جلوگیری از کمبود اطلاعات مالی معتبر بوده و به ویژه در حوزه مالیات پزشکان به کار گرفته می‌شوند.

جرائم استفاده نکردن از دستگاه کارتخوان ( عدم واریز مالیات پزشکان )

سازمان مالیاتی تعیین جرائمی برای پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمی‌کنند، به عمل آورده است.

پزشکان عمومی و متخصص، اگر از دستگاه کارتخوانی که به سازمان مالیاتی متصل است، استفاده ننمایند یا صورتحساب‌های خود را در پایانه فروشگاهی ثبت نکنند، به تبصره 2 ماده 169 مشمول جریمه به نسبت 2% از فروش خود خواهند شد، مگر اینکه این موارد را به سازمان اعلام کرده باشند.

علاوه بر این، هر گونه درآمدی که سازمان مالیاتی کشف کند که پزشکان آن را در سامانه فروشگاهی ثبت نکرده‌اند، علاوه بر جریمه مذکور، این درآمد را به عنوان کتمان محاسبه کرده و پزشکان متخلف ممکن است مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی به نسبت 30% از مالیات معینه خود طبق ماده 192 قانون مالیات‌های مستقیم شوند. این برای جلوگیری از تخلفات مالیاتی در حوزه مالیات پزشکان اجرا می‌شود.

سوالات متداول

مالیات پزشکان چیست ؟

همانطور که در بالا گفته شد همه اعضای جامعه، بدون توجه به درآمد، طبقه اجتماعی، تحصیلات و دیگر عوامل، موظف به پرداخت بخشی از درآمد خود به عنوان مالیات بر درآمد هستند. یکی از اقسام این مالیات‌ها، مالیات پزشکان یا به عبارت صحیح‌تر، مالیات پزشکان می‌باشد. این نوع مالیات به عنوان یکی از مالیات‌های مستقیم شناخته می‌شود.

به این معنا که اداره مالیات مستقیماً بر اساس دارایی و درآمد افراد در طول سال مالی مالیات را تعیین می‌کند. این مالیاتها برای پشتیبانی از پروژه‌های زیرساختی و تامین بودجه‌های مختلف اجرایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نظر قانونی، افراد اجباری به پرداخت مالیات و تسویه آن به موقع می‌باشند.

 

چگونه اظهارنامه مالیات پزشکان را تنظیم و ارسال کنیم؟

در پایان دوره مالیاتی، پزشکان همانند سایر حرفه‌ها موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود به سازمان امور مالیاتی هستند. وقتی پزشکان اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیاتی می‌نمایند، باید آگاه باشند که نحوه تکمیل اظهارنامه مالیات پزشکان همانند دیگر مشاغل فرق زیادی با سایر حرفه‌ها ندارد. همه افراد مشغول به مشاغل مختلف، با توجه به نوع فعالیت‌های خود اظهارنامه مالیاتی را تکمیل می‌کنند و تفاوت معناداری بین مختلف حرفه‌ها وجود ندارد.

 

 مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟

علاوه بر دسته‌بندی‌هایی که در مورد تفاوت‌های مالیاتی پزشکان که در مطب یا بیمارستان فعالیت می‌کنند، وجود دارد، افرادی نیز وجود دارند که به عنوان پزشک، همزمان با کار در مکان‌های معالجه خود (مطب‌ها یا بیمارستان‌ها)، قراردادی با مراکز درمانی دیگر برای ارائه خدمات پزشکی دارند. در این حالت، آنها نیز مکلف به پرداخت مالیات پزشکان می‌باشند.

به عنوان یک نمونه فرضی، فرض کنید یک پزشک در مطب شخصی خود کار می‌کند و همچنین قراردادی با یک بیمارستان دارد تا خدمات جراحی در آن انجام دهد. در این وضعیت، غیر از مالیات بر درآمد پزشکان، این پزشک نیز باید مالیات تکلیفی پزشکان را پرداخت کند.

در این سناریو، بیمارستان یا مرکز درمانی قبل از پرداخت مبلغ حق الزحمه به پزشک، باید 10 درصد از این مبلغ را به عنوان مالیات کسر کرده و در انتهای سال مالی، این مبلغ را به عنوان مالیات پزشکان در اظهارنامه‌های مالی خود اعلام و پرداخت نماید.

مالیات دندان پزشکان چگونه محاسبه می‌شود؟

مالیات پزشکان و کلینیک‌های دندان‌پزشکی همانند دیگر مشاغل پزشکی، محاسبه می‌شود. مواردی که در مورد مالیات بر درآمد پزشکان ذکر کردیم، برای این موارد نیز صدق می‌کند.

صاحبان کلینیک‌های دندان‌پزشکی نیز مانند دیگر صاحبان مشاغل پزشکی، مثل مالکان آزمایشگاه‌ها و لابراتورها و کلینیک‌های درمانی، موظف به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هستند و در زمان مقرر مالیات خود را پرداخت می‌کنند.

نحوه محاسبه مالیات پزشکان بر اساس درآمد آنها صورت می‌گیرد و به تخصص و نوع فعالیت آنها وابسته نیست.

بر اساس قوانین مشاغل پزشکی، آنها باید از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند و بر اساس میزان گردش حساب و کلینیک‌های دندان‌پزشکی تعیین می‌شود.

پزشکان چه تکالیف مالیاتی بر عهده دارند؟

مالیات پزشکان در پیشبرد حرفه‌ی پزشکی نقش مهمی ایفا می‌کند. برای پزشکان مشاغل مختلف، محاسبه و پرداخت مالیات می‌تواند مسائل پیچیده‌ای را به همراه داشته باشد. این مالیات بر اساس درآمد و فعالیت‌های پزشکان محاسبه می‌شود.

پزشکان باید تکالیف مالیاتی خود را به موقع انجام دهند. این شامل ثبت نام در نظام مالیاتی، تنظیم و ثبت مالیاتی مربوط به فعالیت‌های خود و ارائه اظهارنامه مالیاتی می‌شود.

همچنین، پزشکان باید از وسایل مالیاتی مانند پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند و میزان مالیات خود را محاسبه کنند. در طول سال، اطلاعات مالیاتی باید به صورت دقیق ثبت و گزارش شوند.

پزشکان می‌توانند با رعایت الزامات مالیاتی و مشاوره از متخصصان مالیاتی به بهبود مدیریت مالی و پرداخت مالیات به موقع کمک کنند. این کمک می‌تواند به بهره‌وری مالی و حفظ تعادل مالی کمک کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x