پیشرو حساب...آرامش و توسعه کسب و کار شما

  1. Home
  2. »
  3. مقالات
  4. »
  5. سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

با راه اندازی سامانه مودیان، صاحبان مشاغل و شرکت ها موظفند طی مکانیزمی که سازمان امور مالیاتی اعلام نموده است، از سال 1402 فاکتورهای فروش خود را به صورت روزانه بر روی سامانه ارسال نمایند.در همین راستا آماده سازی مراحل اولیه کار مانند دریافت کلید عمومی و اختصاصی و شناسه یکتا و شناسه کالاها و خدمات نقشی مهم داشته و باید با سرعت و دقت انجام شود.همچنین در ادامه باید فاکتورهای فروش از طریق نرم افزارها و یا شرکت های معتمد به صورت روزانه بر روی سامانه دارایی ارسال گردد.پیشرو حساب افتخار دارد تمامی موارد فوق را برای مودیان انجام داده و مانع از بروز جرایم برای آنها گردد.کافیست مشخصات خود را در زیر وارد کرده تا کارشناسان ما برای انجام موارد فوق با شما تماس بگیرند.

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی  تحولی در نظام مالیاتی و یکی از مهمترین موضعات مالیاتی برای تمامی مودیان میباشد.پس از تصویب قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانه فروشگاهی  در مهر ماه سال 1398 ، این سامانه در تیر ماه سال 1401 راه اندازی و عملیاتی شد. با وجود راه اندازی و اجرایی شدن سامانه مودیان مالیاتی، برخی از افراد هنوز اطلاعات کافی راجع به آن ندارند. با مطالعه این مطلب میتوانید اطلاعات کافی راجع به سامانه مودیان مالیاتی بدست آورید.

با توجه به سیاست های دولت ، همانطور که در بودجه سالهای اخیر کاملا مشهود است ، وزارت اقتصاد و دارایی برای تحقق هدف عدالت مالیاتی و کم کردن نقش نفت در بودجه جاری کشور برنامه های متعددی را پیش بینی و اجرا کرده است. به نظر میرسد مهمترین این برنامه ها ایجاد و راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی است. با ساماندهی دستگاه های کارتخوان و سپس سامانه مودیان مالیاتی این هدف در آستانه تحقق میباشد و به ایجاد شفافیت مالیاتی بیشتر، عدالت مالیاتی بیشتر و جلوگیری از فرار مالیاتی بیشتر کمک میکند. همچنین مودیان مالیاتی با داشتن کارپوشه اختصاصی میتوانند تمامی صورتحاسبها خود را در بستر فضای اینترنت و به کمک  هرگونه نرم افزار و سخت افزار، پایانه های فروشگاهی و سامانه های ابری، در حافظه ابری ذخیره سازی و به سامانه مودیان ارسال کنند و بتوانند از طریق این سامانه اقدام به مدیریت پرونده مالیاتی و مدیریت پرداخت ها ی خود نمایند.

طبقه ماده یک قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، پایانه فروشگاهی: رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی ) ( posدرگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.

و طبق تعریف همین قانون از سامانه مودیان، سامانه ای است تحت مدیریت سازمان که در آن به هر مؤدی، کارپوشه ویژه ای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مؤدیان و سازمان منحصراً ازطریق آن کارپوشه انجام میشود. مؤدیان میتوانند با استفاده از هرگونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانه های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مؤدیان متصل شوند. مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکرونیکی، سامانه مودیان میباشد.     
حافظه مالیاتی، نوعی حافظه الکترونیکی است که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مؤدیان مورد استفاده قرار می گیرد. حافظه مالیاتی میتواند به شکل سخت افزاری یا نرم افزاری باشد… هر حافظه
مالیاتی باید دارای شماره شناسه یکتا باشد.

انواع صورتحساب مالیاتی سامانه مودیان مالیاتی

1-صورتحساب الکترونیکی نوع اول( 1صورتحساب الکترونیکی با اطلاعات کامل)
شامل: نوع فروش شامل مواردی از قبیل: بورس کالا، بورس انرژی، سامانه تدارکات الکترونیکی
دولت، حق-العمل کاری، پیمانکاری داخلی، صادراتی و نظیر آن، انواع معاملات طلا، جواهر و
پلاتین، قبوض خدماتی، بلیط هواپیما، بارنامه،) نوع خریدار (مصرف کننده نهایی حقیقی یا فعال
اقتصادی) تاریخ و زمان صدور (ساعت، دقیقه و ثانیه) و حداقل در برگیرنده اطلاعات هویتی
(شامل: شماره اقتصادی، شناسه یا کدملی یا شناسه فراگیر اتباع خارجی، نشانی کامل و
شماره پستی، شماره شعبه، برای هر دو شخص فروشنده و خریدار) و مشخصات کالا/
خدمات ارائه شده (شامل: شناسه کالا یا خدمت، شرح کالا یا خدمت، واحد سنجش، مقدار یا
تعداد، مبلغ واحد (فی،) مبلغ کل، تخفیفات، مالیات بر ارزش افزوده، شرح سایر عوارض، مبلغ سایر عوارض آن، مقدار پرداخت نقدی و مقدار نسیه آن (حسب مورد) باشد.

سامانه مودیان مالیاتی | پیشروحساب

2-صورتحساب الکترونیکی نوع دوم، صورتحسابی است با اطلاعات کامل فروشنده و اطلاعات کامل کالا/ خدمت و بدون اطلاعات خریدار است. این صورتحسابهای الکترونیکی نقدی تلقی شده، از بابت آن اعتبار مالیاتی
برای خریدار قابل احتساب نمیباشد

3-صورتحساب الکترونیکی نوع سوم این نوع از صورتحسابهای الکترونیکی، همان رسید پرداخت وجه صادره از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت که حسب مقررات اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور، به
عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده (مودی) پذیرفته میشوند، میباشند.   در این نوع از صورتحسابهای الکترونیکی صرفاً مبلغ پرداختی و شماره سوییچ پرداخت،    شماره پذیرنده فروشگاهی، شماره پایانه، شماره پیگیری، تاریخ و زمان پرداخت و
حداقل مشخصات فروشنده وجود داشته و از بابت آن اعتبار مالیاتی برای خریدار قابل احتساب نمیباشد.

سامانه جدید مودیان مالیاتی | پیشروحساب

4-صورتحساب غیر الکترونیکی (کاغذی) این نوع صورتحساب برای اشخاصی که حسب مقررات قانونی امکان صدور صورتحساب غیرالکترونیکی را دارند موضوعیت داشته و اقلام اطلاعاتی آن شامل کلیه اقلام صورتحساب الکترونیکی است به          استثنای اقلام اطلاعاتی که از طریق سامانه مودیان نظیر: شماره منحصر به فرد مالیاتی به
صورتحساب اضافه میشود

طبق بند ج ماده یک قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه صاحبان مشاغل صنفی و غیر صنفی و همچنین اشخاص حقوق موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مشمول این قانون هستند و به عنوان مودی شناخته میشوند.

با توجه به رونمایی سامانه مودیان مالیاتی در تیر ماه سال 1401 و مکاتبات وزیر اقتصاد و با معاون اقتصادی رئیس جمهور و جلسه ستاد اقتصادی دولت، کلیه اشخاص مشمول مکلف شدند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور مقرر میکند، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام کند. و فراخوان به شرح زیر منتشر گردید:

  • شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس از تاریخ 1/8/1401
  • شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری از تاریخ 1/10/1401
  • اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ 1/1/1402
  • صاحبان مشاغ موضوع فراخوان های هشت گانه مالیات بر ارزش افزوده فبلی از تاریخ 1/4/1402
  • کلیه اشخاص باقیمانده از تاریخ 1/10/1402

بنابراین ثبت نام و استفاده مودیان به ترتیب اشاره شده در سامانه مودیان مالیاتی الزامی است و شامل تشویق ها و جرایم در نظر گرفته شده در قانون میباشد.

گروه مشاورین و متخصصین پیشرو حساب آمادگی و اجرای خدمات فنی و ارائه مشاوره سامانه مودیان مالیاتی را دارد.

مودیان مالیاتی | پیشروحساب

مشوق ها و جرایم سامانه مودیان مالیاتی

نکته قابل توجه این است که همیشه برای اجرای صحیح و دقیق قانون توسط مودیان محرک های تشویقی و هم چنین جرایم مالیاتی در نظر گرفته میشود. نمونه ای از این تشویق هایی که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در نظر گرفته شده اشاره میکنیم، برگشت بخشی از مالیات ارزش افزوده یا مالیات عملکرد، مودیان و یا حتی مصرف کنندگان نهایی، تنظیم خودکار اظهارنامه مالیات بر عملکرد و ارسال در مهلت مقرر طبق اطلاعات ثبت شده در سامانه مودیان و پذیرش آن، عدم نیاز به ارائه دفاتر، تعلیق برخی از جرائم مالیاتی مربوط به دوره های گذشته.

هم چنین قانون برای ضمانت اجرائی قانون در برابر تخلفات جرائمی را در نظر گرفته ، جرائم سامانه مودیان مالیاتی در مقایسه با سایر جرائم مالیاتی سنگین تر میباشد.

عدم صدور صورتحساب،  عدم اعلام شماره حساب، عدم عضویت در سامانه مؤدیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه مالیاتی، استفاده از حافظه مالیاتی متعلق به سایر مؤدیان، یا واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران، معادل%10مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طرق، یا 20.000.000ریال ، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت ازاعمال معاافیت های
مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیات های مستقیا در همان سال مالی.

چگونه وارد سامانه مودیان مالیاتی شویم ؟

برای ورود به سامانه مودیان مالیاتی کافی است به آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir مراجعه کنید. و سپس از طریق ثبت نام به عنوان شخص حقوقی یا صاحبان مشاغل صنفی و غیر صنفی امکان ورود و تکمیل فرآیند راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی، کارپوشه اختصاصی و … را داشته باشید. لازم به ذکر است مودیان اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی که نام کاربری و کلمه عبور  برای ورود به سامانه مودیان ندارند باید اقدام به ثبت نام و دریافت اطلاعات ورود نمایند. اطلاعات لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی و مشاغل صنفی و غیر صنفی ممکن است متفاوت باشد. سپس از طریق وصل شدن با استفاده از کامپیوترهای شخصی، دستگاه های پوز، کارتخوان و یا هر سخت افزار و یا نرم افزار دیگر اقدام به ثبت و تکمیل صورتحساب ها،  مدیریت کارپوشه و پرونده مالیاتی خود نماید.

ویژگی سامانه مودیان مالیاتی، به روز بودن پرونده مالیاتی مودی، شفافیت بیشتر، تسهیل و تسریع در تکمیل و ارسال اطلاعات میباشد.

قانون سامانه مودیان |پیشروحساب

کلام آخر سامانه مودیان مالیاتی را جدی بگیریم

با توجه به مطالبی که در این مقاله مطرح شد و آشنایی کلی با سامانه مودیان، و با توجه به رویکرد دولت در سالهای اخیر و برنامه ریزی برای سالهای آتی. پایه بودجه دولت مستقل از درآمد های نفتی و بر متکی بر درآمد های مالیاتی خواهد بود. در جهت دستیابی به این هدف دولت و وزارت اقتصاد و دارایی اقدام به راه اندازی سامانه هایی نموده اند که مهمترین آن سامانه مودیان مالیاتی میباشد. و در جهت دستیابی به شفافیت مالیاتی، برقراری عدالت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی از سال 1401 بر اساس فراخوان هایی اجرایی شده است. به نظر میرسد با توجه به مشوق ها و جریمه هایی که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در نظر گرفته شده است، ثبت نام و استفاده مودیان از این سامانه قریب الوقوع و همه گیر خواهد بود.  در سال 1402 تحول عظیمی در فرایندهای مالیاتی مودیان و دولت ایجاد خواهد نمود. بنابراین به تمامی مشمولین این قانون پیشنهاد میگردد برای جلوگیری از ضرر و زیان های احتمالی، و توانایی عکس العمل مناسب و به موقع متناسب با اجرای سامانه مودیان( تکمیل فرایند ثبت نام، دریافت مجوز های و امکانات لازم ) اقدامان لازم را انجام دهند و یا از خدمات و مشاوره شرکت پیشرو حساب عصر پویا استفاده نمایند.

سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

فرم درخواست مشاوره

خدمات ما

🔸خدمات مدیریتی

🔸 خدمات مالیاتی

🔸 خدمات حسابرسی

🔸 انجام اظهارنامه مالیاتی

🔸 خدمات حسابداری

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید